Zdjęcie: z otwartych źródeł
To aromatyczne, słodkie ciasto z chrupiącą skórką i soczystym cynamonowym nadzieniem jabłkowym
Jeśli nie chcesz spędzać dużo czasu z ciastem, zrób bułeczki jabłkowe ze zwykłego chleba pita. To aromatyczne, słodkie ciasto z chrupiącą skórką i soczystym cynamonowym nadzieniem jabłkowym.
Przepis
Składniki:
- cienka pita 180 g
- cukier 5 łyżek.
- jabłka 3 szt.
- mielony cynamon do smaku
- olej roślinny
Przygotowanie:
- Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę, dodać cukier, cynamon i wymieszać.
- Pokroić lavash na kwadraty, nałożyć nadzienie z jabłkami i zawinąć w kopertę.
- Na patelni na średnim ogniu rozgrzać olej roślinny, ułożyć bułki pita i smażyć z obu stron na złoty kolor.
