Bułeczki pita z jabłkami: bardzo prosty przepis

Zdjęcie: z otwartych źródeł

To aromatyczne, słodkie ciasto z chrupiącą skórką i soczystym cynamonowym nadzieniem jabłkowym

Jeśli nie chcesz spędzać dużo czasu z ciastem, zrób bułeczki jabłkowe ze zwykłego chleba pita. To aromatyczne, słodkie ciasto z chrupiącą skórką i soczystym cynamonowym nadzieniem jabłkowym.

Przepis

Składniki:

  • cienka pita 180 g
  • cukier 5 łyżek.
  • jabłka 3 szt.
  • mielony cynamon do smaku
  • olej roślinny

Przygotowanie:

  1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę, dodać cukier, cynamon i wymieszać.
  2. Pokroić lavash na kwadraty, nałożyć nadzienie z jabłkami i zawinąć w kopertę.
  3. Na patelni na średnim ogniu rozgrzać olej roślinny, ułożyć bułki pita i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Przydatne porady i życiowe triki